perjantai 20. huhtikuuta 2012

Miksi 15-vuotiaan joukkoraiskaus ei ole yksittäistapaus

(Kirjoitin tämän blogimerkinnän ensin Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalveluun blogini ensimmäiseksi merkinnäksi 20.4.2012. Merkintä poistettiin noin 20 minuuttia julkaisemisen jälkeen, ja samalla poistettiin käyttäjätunnukseni. Julkaisen poistetun merkintäni alla.)

*

Internetissä, joka on totuuden torvi silloin kuin media vaikenee, on pari päivää puitu joukkoraiskauksesta langetettua tuomiota, josta media jätti kertomatta tekijöistä mm. sen, että nämä olivat tulossa koraanikoulusta, mutta kertoi sen, että 15-vuotias uhri oli tulossa pyhäkoulusta.

Näin asiasta uutisoi mm. Iltalehti.

Tuomion voi lukea täältä. Uhrin nimeä ja henkilötietoja ei tuossa ole, eikä siis tietoa siitäkään, oliko uhri kantasuomalainen vai maahanmuuttaja.

Kenellekään valistuneelle kansalaiselle ei tule yllätyksenä, että raiskaajat olivat humanitaarismaahanmuuttajataustaisia, eikä heidän etninen ryhmänsä tai uskontonsakaan ole mikään yllättävä tieto.

Vasta-argumenttina näihin tekijöiden taustojen paljastamisiin on aina se iänikuinen "raiskaavathan suomalaisetkin". Niin tekevät, mutta tuskin koskaan joukkoraiskaavat. Modus operandina, eli rikoksen tekotapana, joukkoraiskaus on tuontitavaraa. Ja jokainen varmasti jollakin tavalla on tajulla siitä, etteivät mamun ja suomalaisen tekemät raiskaukset ole aivan niin yhteismitallisia kuin tuolla vasta-argumentilla halutaan esittää.

On nimittäin niin, että tosiasioiden valossa on syytä olettaa, että tiettyjen mamujen tekemissä raiskauksissa taustalla on jaettu ja sosiaalisesti ylläpidetty arvomaailma, joka halveksii naisia, toisuskoisia ja länsimaista yhteiskuntaa. Yksittäinen raiskaaja voi olla kuinka misogyyni tahansa, sitä on vaikeaa estää, mutta joukkomisogyniaakin on olemassa. Ja väitän, ettei sitä esiinny suomalaisten miesten joukossa.

Erittäin hyvä todiste tästä on näiden tuomittujen joukkoraiskaajapoikien tueksi luotu Facebook-ryhmä, johon on kutsuttu 1 000 jäsentä, tosin selvästi osa vastoin tahtoaan. Ryhmä on ilmeisesti poistettu, mutta kuvakaappaus siellä käydyistä keskusteluista on täällä.

Keskusteluissa on muutamia inhottavia letkautuksia ja uhrin syyllistämisiä, jotka kumpuavat kollektiivisesta käsityksestä naisen alemmasta asemasta. Eivätkä asialla ole pelkästään miehet. Katso myös kuvakaappaus kommentin kirjoittajan Facebook-profiilista.

Tuo on selkeä osoitus siitä, että raiskauksen taustalla vaikuttaa patavanhoillinen, taantumuksellinen, varmasti myös uskonnollinen arvomaailma, jossa nainen on syyllinen raiskaukseen ainakin siksi, että  lähti poikien mukaan. Ja että mitään raiskausta ei tapahtunut, koska raiskattu on "huora". Vaikka suomalaiset miehetkin saattavat möläytellä vastaavia sammakoita, en usko, että he jaksaisivat kerätä Facebook-ryhmää joukkoraiskaustuomion saaneiden tueksi - kollektivistinen "me vastaan muut" -asenne puuttuu.

Toinen asiaa selittävä seikka on se, että tällainen arvomaailma on hyvin alaluokkainen. Humanitaaristaustaisten maahanmuuttajien keskuudessa, ainakin nuorten, näemmä leviää alaluokkainen USA-ghetto-ajattelutapa, jossa kirjoitetaan huonoa kieltä ja jossa mies on panomies ja nainen huora. Ei siis ihme, että raiskauksia tapahtuu juuri tähän vankkaan alaluokkaiseen arvomaailmaan pohjautuen.

Täten nämä joukkoraiskaukset eivät ole yksittäistapauksia, eivätkä yhteismitallisia suomalaisten tekemien raiskausten kanssa, eikä niitä pidä sivuuttaa letkautuksilla suomalaistenkin tekemistä raiskauksista. Ei, mamuraiskauksilla on oma ilkeä kollektivistinen, taantumuksellinen ja väkivaltainen jaettu arvopohja. Se on otettava puheenaiheeksi, ja sitä vastaan on tehtävä työtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti